Vízzel megyünk a milánói világkiállításra

LM

2013. szeptember 6., péntek 12:18

Magyarország részt vesz a 2015-ös milánói világkiállításon, erről a kormány szerdai ülésén döntött – közölte a kormányszóvivő pénteken Budapesten. Hazánk a víz témáját kívánja hangsúlyosan megjelentetni az expón.

Giró-Szász András kiemelte: az expón való részvétel meghatározó az ország nemzetközi megítélése szempontjából, emellett üzleti, turisztikai és diplomáciai jelentőséggel is bír.

Szőcs Géza, a magyar részvételért felelős kormánybiztos elmondta, hogy Magyarország a világkiállításon a víz témáját kívánja hangsúlyosan megjeleníteni. Ez magában foglalja az édes-, a gyógy- és az ásványvizet – fűzte hozzá. Közölte, hangsúlyosak lesznek továbbá olyan versenyképes mezőgazdasági termékek, amelyekről a világ kevesebbet tud.

Vízkonferencia Budapesten
A tervek szerint Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is részt vesz az októberben Budapesten tartandó vízügyi csúcstalálkozón – közölte a Nemzeti Környezetügyi Intézet főigazgatója pénteken Nagykanizsán. A konferencián programot kívánnak megfogalmazni és a bevált gyakorlatokat bemutatni a harmadik világ számára.

Amire büszkék vagyunk

Mindazt meg kell mutatnunk, ami az országban vonzó, amire büszkék vagyunk – hangsúlyozta Szőcs Géza, és hozzátette: olyan árucikkeket, termékeket, szolgáltatásokat kívánunk bemutatni, amelyek különleges értéket képviselnek.

Közölte, rövidesen megkezdődhet a magyar pavilon felépítését célzó közbeszerzési, tervpályázati eljárás. A nyertes pályázat kiválasztása után következhet a kivitelezési tervek megpályáztatása.

Húszmillió látogatót várnak

Olaszország 2015-ben május 1. és október 31. között „Táplálni a világot, energiát adni az életnek” jelszóval rendezi meg a világkiállítást. A hat hónapon át tartó eseményre eddig 128 ország és több nemzetközi szervezet jelezte részvételét. A kiállítás fél éve alatt 20 millió látogatót várnak Milánóba.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.