Wellnessezés közpénzen Mészároséknál

2016. november 10., csütörtök 17:20, frissítve: péntek 08:04

A Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) éves konferenciáját ezúttal a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, Balatonalmádiban található egykori Ramada Hotelben rendezik ma és holnap.

Beszámoltunk róla: nemrég a felcsúti polgármester cége, az R-Kord Kft. vásárolta meg a szállodát. Az MPGE elnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék első embere. Elnökhelyettesei Windisch László, a jegybank alelnöke és Tállai András, az adóhatóság vezetője. 1300 tagja közül szinte mindenki az állami szférában dolgozik, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalból is sokan csatlakoztak. Mindenki évi 3 ezer forintos tagdíjat fizet, de az egyesület nagyrészt a közpénzből működő, állami szervezetek támogatásából tartja fenn magát. A szállodában, ami ma már Balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resort néven működik, úgy tudjuk, körülbelül 150-en vesznek részt a konferencián. Ehhez egyebek mellett szoba, ellátás és a wellnessrészleg használata is jár. A hotel honlapján már nem lehet szobát foglalni, pedig azok alig felében lakhatnak jelenleg a tagok.

Megkerestük az érintett állami szerveket és az MPGE elnökét. A szervezettől azt a választ kaptuk, hogy évente egy alkalommal kétnapos szakmai konferenciát rendeznek, ezúttal ebben a hotelben. Közölték, az elnökség még áprilisban döntött az idei helyszínről. Hozzátették, az előadásokról folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt, így biztosítják az esemény átláthatóságát. Arra nem válaszoltak, ez mennyibe kerül, és pontosan hányan vesznek részt rajta. Néhány hete számoltunk be róla, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is ebbe a szállodába küldte volna dolgozóit egy hasonló, kétnapos rendezvényre. Úgy tudjuk, cikkünk megjelenése után a tárca lemondta az utat.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

x
Rendkívüli hír