A Balatonnál ünnepel a sajtó + Képriport

Pion István

Pion István

2012. június 22., péntek 20:16, frissítve: hétfő 17:56

Átadták az Eötvös József Sajtódíjakat Balatonfüreden, miközben javában zajlik a Balatoni Hal- és Borünnep. Lapunk publicistája, Seszták Ágnes is a díjazottak között van.
Az érdeklődőket vasárnap estig számtalan borbemutató és borvásár várja a balatonfüredi Tagore sétányon felállított borpavilonoknál. Esténként 20 és 23 óra között hírességek receptjei alapján készített ételeket kóstolhatnak a vendégek a résztvevő pincészetekben, és minden résztvevő településen lesz halászléfőző verseny is. Szombat délután és este Magyar Nemzet-es, Lánchíd Rádió-s és Hír TV-s közönségtalálkozókkal is várják az érdeklődőket. A teljes programért klikkeljen ide!
Ünnepélyesen is megnyitották pénteken Balatonfüreden a csütörtök óta zajló Balatoni Hal- és Borünnepet, ami Füred mellett Csopakon, Paloznakon és Tihanyban is egész hétvégén várja a látogatókat. A megnyitóbeszédet Kontrát Károly parlamenti államtitkár tartotta, Bóka István országgyűlési képviselő, Balatonfüred város polgármestere mondott köszöntőt és Korzenszky Richárd tihanyi perjel osztott áldást a Tagore sétány nagyszínpadán.

Ugyanitt adták át az Eötvös József Sajtódíjakat is. Idén Petőcz Csilla, a Pozsonyi Casino működtetője, Seszták Ágnes, lapunk publicistája – aki nem tudott jelen lenni az átadón – és Vödrös Attila, az Új Idők főszerkesztője vehette át az elismerést, amit Andrássy Gábor, a Magyar Páneurópa Unió Országos Kitüntetési Bizottságának elnöke adott át, a műsort pedig a Balatonfüred Néptánc Együttes előadása zárta.

Este a balatonfüredi Vitorlás étteremben Magyar Nemzet-estet rendeztek, ahol lapunk főmunkatársai, Torkos Matild, Szabó Anna és Megyeri Dávid beszélgettek a közélet legfontosabb témáiról: az önkormányzatok helyzetétől a transzatlanti kizsákmányolásig minden szóba került.

A Koczor Pincében Lakatos Mihály cigányprímás vendégeskedett a Lánchíd Rádió estjén, és a rádió hallgatói élőben is követhették az eseményeket. Végül a Makám együttes koncertje zárta a napot, de sem szombaton, sem vasárnap nem marad program nélkül az, aki kilátogat a tizedik hal- és borünnepre.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.