A Doors legendás koncertje szuper minőségben

Grund

2012. augusztus 21., kedd 15:36

DVD-n, Blu-rayen, CD-n és vinylen is megjelenik a legendás amerikai zenekar, a Doors klasszikus 1968-as Los Angeles-i koncertje; a The Doors Live At The Bowl ’68 című kiadványon, amely október 23-án jön ki, az eredeti kamera felvételeinek negatívokról kijavított és újramaszterelt változata szerepel.

A Doors 1968. július 5-én lépett fel a Hollywood Bowlban. Az eredeti negatívokat felhasználva Bruce Botnick, a zenekar hangmérnöke az elmúlt időszakban digitálisan feljavította és újramaszterelte a felvételt.

A restauráció végeredménye egy olyan vizuális élmény, amellyel a rajongók úgy érezhetik, ott vannak a helyszínen Jim Morrisonnal, John Densmore-ral, Robby Kriegerrel és Ray Manzarekkel – közölte a kiadványokat Magyarországon forgalmazó Warner/Magneoton.


A hamarosan elérhető kiadványon három olyan dal is szerepel, amely annak idején az eredeti filmből hiányzott. A Hello, I Love You, a The WASP (Texas Radio And The Big Beat), valamint a Spanish Caravan felvétele technikailag nem engedte, hogy akkor filmre kerüljön, ám mostanra ezt a hibát sikerült kijavítani, így a koncert már teljes egészében megtekinthető. A felvétel Blu-rayen, DVD-n, CD-n, vinylen és digitális formátumban is kapható lesz.

A videóverziók 16-9 képarányban, 5.1-es hanggal fognak szerepelni az anyagon, amelyre egy egyórás bónusz felvétel is rákerül. Ezen lesz a Doors útja a Hollywood Bowlig című film, visszaemlékezések a fellépésről, technikai betekintés a restaurálásba, illetve három élő felvétel: a Wild Child a The Smothers Brothers Show című tévéműsorból, a Light My Fire a The Jonathan Winters Show-ból, emellett Van Morrison Gloria című számának feldolgozása.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.