A legkeresettebbek: a valóságshow-k és a sorozatok

TK

2011. december 15., csütörtök 23:15

Míg a világ a celebekre kíváncsi, a magyar netezőket leginkább a valóságshow-k érdeklik a Google idei visszatekintése szerint.

A Google 11. éve teszi közzé keresési toplistáit, amelyek globális trendeket rajzolnak ki a netezők érdeklődése alapján.

Az idei eredmények azt mutatják, hogy a világban Rebecca Black netceleb, a 17 éves amerikai popénekes vezeti a leggyorsabb növekedést elérő keresőszavak listáját. Őt a Google+, kifejezés, a Google újdonsága követi, a harmadik helyen pedig ismét egy amerikai nethíresség, a júniusban elhunyt Ryan Dunn áll. Az első tízbe kilencedikként Steve Jobs, tizedikként az iPad2 jutott be.

A magyar netezők körében a leggyorsabban növő keresések élén az Éden Hotel szerepel, amelyet a Való Világ és a Kapi Hospital című online játék követ. Az első tízben negyedikként a Csillag születik, ötödikként pedig a NAV, vagyis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal neve olvasható a Google Zeitgeist csütörtökön az MTI-hez eljuttatott listáján. A népszámlálás mint keresőszó a nyolcadik lett.

A hírességek tekintetében a legnagyobb érdeklődés Magyarországon Seherezádét övezte, őt Adele, Alekosz, Steve Jobs és Amy Winehouse követi. Wolf Kati neve a hatodik a leggyorsabban növekvő keresőszók között. A legkeresettebb tévéprogramok között a magyar netezők körében ugyancsak hódítottak a valóságshow-k és a sorozatok.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.