A Pannóniával kezdődik a fesztiválszezon

Grund

2012. május 24., csütörtök 13:12

Szántódpusztán indul az idei könnyűzenei fesztiválszezon – itt nyitotta meg ma kapuit a VI. Pannónia fesztivál.

A PaFe egyébként idén is elsősorban a hazai előadókra helyezi a hangsúlyt: négy napon át mintegy kétszáz hazai zenekar – többek között a Tankcsapda, a Depresszió, a Quimby, az Irie Maffia, az Alvin és a Mókusok, a Brains, az Akela és az Ismerős Arcok – lép fel Szántódpusztán. A fókusz ezúttal a hip-hopra és a rapre esik, és a szervezők azt ígérik, hogy lesznek olyan kultikus előadók és aktuális kedvencek is, akiknek rajongóit ritkán szolgálják ki a fesztiválokon.

A Hősök vagy a Akkezdet Phiai mellett így például fellép az 1988-ban alakult New York-i Onyx. A zenei kínálat mellett számtalan egyéb kulturális program várja a merész sátrazókat. A látogatók többek között a kortárs dráma és a filmes ipar jeles képviselőivel találkozhatnak majd egy-egy beszélgetés és előadás erejéig. Így négy napra Szántódpusztára költöznek a Bárka Színház színészei és a tervek szerint tiszteletét teszi majd a Pannónia fesztiválon Andy Vajna is.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.