A provokátor diktátor mindenkinek beszólt

Bemutatták Sacha Baron Cohen A diktátor című filmjét Londonban

Grund

2012. május 11., péntek 12:57, frissítve: péntek 13:04

Aranyszínű dzsip, játék fegyverek, a Harrods luxusáruház szatyraival tömött Lamborghini és lengén öltözött modellek adták az egyenruhába öltözött Sacha Baron Cohen brit komikus új filmje, A diktátor című alkotás londoni díszbemutatójának díszleteit. A színész David Cameron brit és Angela Merkel német kormányfőnek is "odaszúrt" az ünnepélyes vetítés alkalmából.

A csütörtök esti világpremieren több száz fős rajongótábor várta a 40 éves komikust, aki operettekbe illő uniformisban érkezett. Sacha Baron Cohen diktátorhoz méltón még beszédet is tartott, elmondta, hogy megállapodott egy vacsorában David Cameron miniszterelnökkel, a közös programért 300 ezer fontot fizetett. „Mindenkinek megvan az ára, de Cameron olcsóbb a többieknél” – jegyezte meg. Angela Merkel német kancellárról szólva kijelentette, hogy „jó vezető, de fontolóra kellene vennie a nemváltoztatást”.

Sacha Baron Cohen diktátornak öltözve Mohamed al-Fajed egyiptomi üzletember társaságában
érkezett filmje londoni díszbemutatójára

Fotó: MTI


Aladin (Aladeen) tábornokként azt mondta, hogy „jó kapcsolat” fűzte Diana hercegnőhöz. „Hogy rövidre fogjak egy hosszú történetet: én vagyok Harry herceg apja. Anyjától a világos bőrét, tőlem pedig azt örökölte, hogy örömét leli abban, ha nácinak öltözhet” – fogalmazott. A BBC nem hívta meg egy műsorába sem a korábbi botrányfilmjeivel ismertté vált színészt. „Sacha Baron Cohenként szerettük volna vendégül látni” – magyarázta a közszolgálati adó, amely azonban Aladin tábornokként nem kíváncsi a komikusra.

A Borat és a Brüno után A diktátor a Cambridge-ben végzett híresség harmadik filmje, amely részletes forgatókönyvön alapul. Aladin – aki nem véletlenül Szaddám Huszeinre, Oszama bin Ladenre és Moammer Kadhafira emlékeztet – atombombákat épít, szüntelenül halálos ítéleteket hoz, és meg akarja semmisíteni Izraelt. A filmben az Oscar-díjas Ben Kingsley alakítja a tábornok hatalommegszállott bácsikáját. A rokon egy hasonmást ültet az ENSZ-tanácskozásra az Egyesült Államokba utazó Aladin helyére, hogy nagy vagyon reményében a segítségével értékesítse az ország olajtartalékait. Az igazi tábornok Amerikában alantasabb munkákra kényszerül, és amerikai állampolgárként kell helytállnia.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

x
Rendkívüli hír