A világsztár az olimpia kedvéért nem jött el a Szigetre

tgi

2012. augusztus 12., vasárnap 11:25, frissítve: vasárnap 14:05

Mi a közös az olimpia vasárnapi záróeseményében és a Porondszínház nulladik napi Don Quijote-előadásában? Egy név: Simet.

Lapunk is beszámolt arról, milyen sikert aratott a Sziget Fesztiválon a Magyar Teátrumi Társaság és a Békéscsabai Jókai Színház debütálása: telt ház, álló ováció, lelkes magyar és külföldi nézők fogadták a La Mancha lovagja című muzikelt a Porondszínházban. Kiderült, a békéscsabai igazgató, Fekete Péter az előadás után valamit nem árult el, ám a titoktartási kötelezettség már nem köti tovább.

A La Mancha lovagja porondszínházi változatának egyik szándékosan meghökkentő képe, amikor Simet László, az immár 76 éves magaskötél-művész átsétál a porond felett, miközben odalent a darabban a lehetetlenről zajlik a vita – mondta el a színidirektor. Simet László, aki csak az előadás kedvéért függesztette fel nyugodt nyugdíjaséletét, a színfalak mögött szakmai titokként elmesélte: a rudat, amivel egyensúlyoznia kell a kupolában, igazából csak a látvány kedvéért tartja a kezében, a nélkül könnyebb dolga lenne.

A rúd csak a látvány kedvéért volt id. Simet László kezében

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház


Csak ennyi volna az a nagy titok? Dehogy. „Az elhűlt hallgatóságnak Simet László még rá tudott tromfolni azzal: mindez nem olyan nagy szám, nézzük csak meg, mire vállalkozik a fia – folytatta Fekete Péter. – Ifjabb Simet László, aki a szüleitől tanult meg járni a drótkötélen, egyike a világ legképzettebb kötéltáncosainak: bejárta a világot, többek között a Cirque du Soleil egyik műsorával, a La Noubával. New Yorktól Dubajon át Londonig igazi világsztár, számos szakmai díj birtokosa.”

„Szívesen megnéztük volna, ezért nagyon szerettük volna a budapesti előadáson ifj. Simet Lászlót is a Porondszínház légterében látni, ám keresztülhúzta e számításunkat az, hogy felkérték, lépjen fel a londoni olimpia zárógáláján, ezért a La Mancha lovagján nem lehetett jelen” – mondta a békéscsabai igazgató, az előadás rendezője.

Az olimpia augusztus 12-ei záróünnepélye minden bizonnyal a világ legnézettebb műsora lesz. A gála egyik jelenetében ifj. Simet László 40 méter magasan fog lépdelni, felesége, Simet Olga pedig az előadás más pontjain kap vakmerő szerepet.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.