A világsztár az olimpia kedvéért nem jött el a Szigetre

tgi

2012. augusztus 12., vasárnap 11:25, frissítve: vasárnap 14:05

Mi a közös az olimpia vasárnapi záróeseményében és a Porondszínház nulladik napi Don Quijote-előadásában? Egy név: Simet.

Lapunk is beszámolt arról, milyen sikert aratott a Sziget Fesztiválon a Magyar Teátrumi Társaság és a Békéscsabai Jókai Színház debütálása: telt ház, álló ováció, lelkes magyar és külföldi nézők fogadták a La Mancha lovagja című muzikelt a Porondszínházban. Kiderült, a békéscsabai igazgató, Fekete Péter az előadás után valamit nem árult el, ám a titoktartási kötelezettség már nem köti tovább.

A La Mancha lovagja porondszínházi változatának egyik szándékosan meghökkentő képe, amikor Simet László, az immár 76 éves magaskötél-művész átsétál a porond felett, miközben odalent a darabban a lehetetlenről zajlik a vita – mondta el a színidirektor. Simet László, aki csak az előadás kedvéért függesztette fel nyugodt nyugdíjaséletét, a színfalak mögött szakmai titokként elmesélte: a rudat, amivel egyensúlyoznia kell a kupolában, igazából csak a látvány kedvéért tartja a kezében, a nélkül könnyebb dolga lenne.

A rúd csak a látvány kedvéért volt id. Simet László kezében

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház


Csak ennyi volna az a nagy titok? Dehogy. „Az elhűlt hallgatóságnak Simet László még rá tudott tromfolni azzal: mindez nem olyan nagy szám, nézzük csak meg, mire vállalkozik a fia – folytatta Fekete Péter. – Ifjabb Simet László, aki a szüleitől tanult meg járni a drótkötélen, egyike a világ legképzettebb kötéltáncosainak: bejárta a világot, többek között a Cirque du Soleil egyik műsorával, a La Noubával. New Yorktól Dubajon át Londonig igazi világsztár, számos szakmai díj birtokosa.”

„Szívesen megnéztük volna, ezért nagyon szerettük volna a budapesti előadáson ifj. Simet Lászlót is a Porondszínház légterében látni, ám keresztülhúzta e számításunkat az, hogy felkérték, lépjen fel a londoni olimpia zárógáláján, ezért a La Mancha lovagján nem lehetett jelen” – mondta a békéscsabai igazgató, az előadás rendezője.

Az olimpia augusztus 12-ei záróünnepélye minden bizonnyal a világ legnézettebb műsora lesz. A gála egyik jelenetében ifj. Simet László 40 méter magasan fog lépdelni, felesége, Simet Olga pedig az előadás más pontjain kap vakmerő szerepet.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.