A YouTube filmfesztivál döntősei Velencében

Grund

2012. augusztus 1., szerda 15:40, frissítve: szerda 16:02

Az augusztus végén kezdődő velencei filmfesztiválon mutatják be a YouTube idén először megrendezett filmfesztiváljának tíz, döntőbe jutott rövidfilmjét.

A Google tulajdonában lévő közösségi videomegosztó portál szerdán hozta nyilvánosságra a Your Film Festival címen meghirdetett verseny döntőseinek listáját. A mustra Ridley Scott felügyelete mellett zajlott, a rendező produkciós cége segített kiválasztani a 15 ezer beérkezett pályázatból a tíz legjobb rövidfilmet.

A rövid alkotásokat szeptember 2-án mutatják be a velencei filmfesztivál programjában. A győztest, aki 500 ezer dollárt kap további filmek készítésére, a Ridley Scott és Michael Fassbender részvételével ítélkező zsűri választja ki. A döntősök között szerepel amerikai, ausztrál, brazil, spanyol, libanoni és egyiptomi alkotás is. A rövidfilmek itt tekinthetők meg az interneten.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.