Adele most a Billboard királynője lett

Justin Biebert a közösségi oldalai miatt díjazták

tgi

2012. május 21., hétfő 13:43, frissítve: csütörtök 17:56

Tizenkét trófeát zsebelt be tizennyolc jelölésből Adele brit énekesnő a vasárnapi Billboard Music Awards díjkiosztón Los Angelesben.

Az énekesnő nyerte többek között a legjobb előadónak, illetve a legjobb albumnak járó díjat is második, 20 című lemezéért. Adele nem vett részt személyesen a Los Angeles-i gálán, és a díjat sem adták át az élő műsorban. Az este további nyertesei között volt a 18 esztendős Justin Bieber, aki a „legközösségibb előadónak” járó szobrocskát vehette át. A fiatal előadó ennek jegyében mondott köszönetet 22 millió Twitter-követőjének és 43 milliós Facebook-rajongótáborának.


Taylor Swift az év női előadójának járó díjat kapta, Katy Perry pedig annak köszönhette győzelmét, hogy női előadóként a történelemben először sikerült az Egyesült Államokban öt listavezető kislemezt produkálnia egyetlen albumról. Ennek a díjnak a „férfi párját” korábban csak Michael Jacksonnak sikerült kiérdemelnie.

Az LMFAO nevű formáció az év slágerének járó díjat vehette át a Party Rock Anthem című szerzeményért. Az amerikai elektro-hop duót további öt díjjal jutalmazták az MGM Grand Garden Arénában. A rapper Wiz Khalifa a legjobb feltörekvő előadónak, míg pályatársai, Lil Wayne és Chris Brown az év férfi, illetve legjobb R'n'B előadójának járó díjban részesült.

A gálaesten a Whitney Houston emlékének szentelt előadáson a korábbi American Idol nyertes Jordin Sparks és John Legend közösen lépett színpadra – olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldalán (www.bbc.co.uk). Az este további szereplői között volt Chris Brown, Katy Perry, Justin Bieber, Kelly Clarkson, a The Wanted, Carly Rae Jepsen, Usher, Carrie Underwood, a Linkin Park és Nelly Furtado.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.