Alig történt hasonló a fesztivál 136 éve alatt

BL

2012. április 3., kedd 07:20, frissítve: kedd 08:45

Richard Wagner születésének 200. évfordulója alkalmából 2013 nyarán egy teljes és új Ringet tűznek műsorra a Zöld Dombon. A tetralógiát a 40 éves orosz karmester, Kirill Petrenko vezényli.

A fesztivál menedzsmentje és a karmester aláírta a szerződést, ezt a fesztivál honlapján is közzétették. Új szellemű sorozat várható – hangsúlyozták –, ami különösen fontos a jubileumi évben. A fesztivál 136 éves történetében is ritka esemény lesz, hogy egy fesztiválon mutatják be új változatban A nibelungok gyűrűje mind a négy részét. Hosszú tárgyalások után a rendező személyében is sikerült megállapodni: a berlini Volksbühne intendánsa, a 60 esztendős Frank Castorf állítja színpadra a Ringet.

Kirill Petrenko 1972-ben született Omszkban. A hegedűművész apával a család 1990-ben Ausztriába költözött. Vorarlbergi és bécsi tanulmányai befejeztével Kirill Petrenko 1997-ben a bécsi Volksoperben dolgozott, majd a meiningeni Állami Színház zeneigazgatója lett, 2002 és 2007 között a berlini Komische Oper zeneigazgatói teendőit látta el. Kirill Petrenko követi a főzeneigazgatói poszton Kent Naganót a müncheni Állami Operaházban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.