Átadták a Gálfy-gyűrűt

Grund

2012. június 11., hétfő 19:55

Szomor György kapta idén a békéscsabai Jókai Színház belső színészdíját, a Gálfy-gyűrűt.
A békéscsabai Jókai Színház Porondszínházában tartott évadzáró gálán adták át a színház belső színészdíját, a Gálfy-gyűrűt. A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére alapított díjat, amelyről idén is szakmai zsűri – Makrai Sonja, a  Magyar Nemzet újságírója, Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, Kövesdy Zsuzsa, a Magyar Rádió munkatársa és Dariday Róbert színművész – döntött, Szomor György vehette át az elmúlt évadban nyújtott teljesítményéért. Szomor György, bár nem a színház tagja, csaknem tíz éve minden évadban számos darabban játszik, rendez. Az elmúlt évadban mutatták be Pozsgai Zsolttal közös darabját, a Monte Cristo grófja című musicalt, amelyet nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is bemutatnak.

Ezen az estén adták át az évad színművésze díjat is: ifjú tehetségként Czitor Attila, érett színművészként Katkó Ferenc, tapasztalt színművészként pedig a negyven éve pályán lévő Jancsik Ferenc vehette át a kitüntetést. A legjobb háttérmunkáért járó díjjal Csatlós Viktóriát, a Jókai Színház kelléktárának vezetőjét jutalmazták.
A nyilvános évadértékelésen Fekete Péter igazgató beszélt a jövő évad terveiről. Az első bemutató Zágon István – Nóti Károly – Eisemann Mihály Hyppolit, a lakáj című darabja lesz, Reviczky Gábor főszereplésével, Eperjes Károly rendezésében. Az évad során bemutatják többek között Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényének színpadi változatát, amelyet Seregi Zoltán állít színpadra, bemutatják Shakespeare Lear király című drámáját, Árni Ibsen Mennyország című darabját és Zalán Tibor – Huzella Péter Hetvenhét című interaktív mesejátékát, a közönség kérésére pedig felújítják Szente Béla és Gulyás Levente közös művét, A kolozsvári bírót.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.