Átadták a VOLTfolió díjait + Kép

TK

2012. június 8., péntek 09:59, frissítve: péntek 17:16

Átadták csütörtök este a budapesti Millenárison a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat, amellyel a kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket ismeri el a zenészszakma és a közönség.

VOLTfolió életműdíját az idén Göczey Zsuzsa rádiós zenei szerkesztő kapta, az elismerést Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója adta át. Göczey Zsuzsa a díjat átvéve megjegyezte, a VOLTfolió-díj számára olyan, mintha az Oscar-díjat kapta volna me g.

Göczey Zsuzsa átveszi a VOLTfolió életműdíját
Göczey Zsuzsa átveszi a VOLTfolió életműdíját
Fotó: MTI


A magazinok versenyében a Magyar Narancs hetilap kapta a díjat. Az újságírók versenyében Kiss Krisztina lett a győztes. A legjobb portálnak az Index.hu hírportált választotta a zenészszakma, a legjobb zenei portál a Quart.hu let t.

A tévéadók között a Magyar Televízió m1 csatornája győzedelmeskedett, a legjobb műsorvezetőnek járó elismerést Gundel Takács Gábornak ítélték oda. A televíziós műsorok versenyében az RTL Klub műsora, a XXI. század győzött. A legjobb rádió az idén is a Petőfi Rádió lett, amelynek Akusztik című műsora elnyerte a legjobb rádióműsornak járó díjat. A rádiós műsorvezetők közül Csiszár Jenőt, a Class FM műsorvezetőjét találta a legérdemesebbnek a szakm a.

A budapesti klubok közül az idén az A38 győzedelmeskedett, a legjobb vidéki szórakozóhelynek a szegedi JATE Klubot választották a zenésze k.

Az esemény házigazdái, Varga Líviusz zenész és Németh Judit énekes hangsúlyozták: a VOLTfolió díjait 11 éve adták át először, az elismerést a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. Varga Líviusz kiemelte: a díjazottakra egy 500 fős grémium szavazott, a testület tagjait a szervezők kértek fel a kulturális élet szereplői közü l.

Az elismerésekhez egy közönségdíj is társul, amelyre csütörtök estétől lehet szavazni a www.voltfolio.hu weboldalon. A díjat augusztus 5-én, a Magyar Dal Napján adják át.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.