Az Első Emelet és a Magashegyi Underground is fellép

Grund

2012. május 2., szerda 16:59

Az Első Emelet, a FreshFabrik, a Kowalsky meg a Vega, a Lord, a Magashegyi Underground, a Magna Cum Laude, Majka és a Hooligans, Palya Bea, SP, Takács Nikolas, valamint Tóth Vera és Kökény Attila is fellép az idei Fonogram-díjak átadásához kapcsolódó gálán május 8-án.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) és az Előadóművészi Jogvédő Iroda közös rendezésében idén tizennyolc kategóriában osztják ki a Fonogram – Magyar Zenei Díjat, a gálát a Magyar Televízió május 8-án kedden 20:45-től élőben közvetíti. Lesz online közvetítés is, méghozzá a színfalak mögül – közölték a szervezők szerdán.

Mint írták, az idei gálán fellépők között vannak, akik különleges, kifejezetten erre az alkalomra készült produkciókat adnak elő, többen még sohasem voltak egyszerre a színpadon. A tájékoztatás szerint a gálaest hivatalos műsora mellett a nézők az öltözőkbe, sminkszobákba is bepillanthatnak, valamint az eseményen részt vevő zenészek és hírességek beszélgetéseibe is belehallgathatnak. A „Fonogram Backstage” adása a Fonogram Facebook-oldalán és a Fonogram weboldalán lesz látható a gála ideje alatt. A gálaestet követően a közönség együtt bulizhat a zenészekkel és a popszakmával; a zenéről Bárány Attila és a Compact Disco DJ-szettje gondoskodik.

Idén tizenhat kategóriában egy zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló jelölőbizottság, valamint egy szűkebb szakmai zsűri, a Fonogram Bizottság tagjai szavaztak, illetve az előző évi eladások alapján alakult ki a jelöltek névsora. Az év daláért folyó versenyben a közönség szavazatai döntenek, a díjátadón életműdíjat is átadnak.

A Fonogram – Magyar Zenei Díjat – Arany Zsiráf-díj néven – a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díjra az elismerés odaítélésének évét megelőző két naptári évben Magyarországon megjelent album nevezhető.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.