Boszorkányfeszten búcsúzik az István, a király

Tölgyesi

2012. május 4., péntek 13:55, frissítve: péntek 15:08

A jövő évadban Alföldi Róbert rendezi a Kőmíves Kelemen rock balladát a Pesti Magyar Színházban, Stohl Andrással a főszerepben. A teátrum István, a királya boszorkányfesztiválon búcsúzik.

Rosta Mária, a Zikkurat Színpadi Ügynökség producere jelentette be a Pesti Magyar Színházban: jövő év júniusában Szörényi Levente − Bródy János Kőmíves Kelemen című rock balladáját Alföldi Róbert rendezésében tűzi műsorra a teátrum, a főszerepet a Nemzeti Színház művésze, Stohl András játssza.

A Zikkurat Szörényi Levente életművének gondozója. Szörényi Levente múlt év május 21-i, Hattyúdal című búcsúkoncertjének rendezésével is Alföldi Róbertet bízta meg. Egyébként Alföldi Róbert vezérigazgatói kinevezése a Nemzeti Színház Zrt. élére 2013. június 30-ig szól.

Tóth Sándor István szerepében

Fotó: magyarszinhaz.hu

 

Rosta Mária elmondta azt is: jövő évben megünneplik az István, a király rockopera harmincadik születésnapját, de több évfordulós ünnepséget a rockoperának nem terveznek.

A Pesti Magyar Színház igazgatója, Őze Áron bejelentette: a teátrum ifjúsági és családi színházzá alakul, a nagyszínpadon gyerekelőadások lesznek. Itt mutatják be Magyarországon először Janikovszky Éva Égig érő fű című darabját, Horváth Patrícia rendezésében. Az új évad első bemutatója Lázár Ervin meséje, A kisfiú és az oroszlánok lesz 2012 decemberében, Bal József rendezésében, amelyen tíz artistaképzős növendék cirkuszi számokat is bemutat.

A Sinkovits Imre Színpad továbbra is helyet ad a kísérletezésnek. A jövő évadban itt lesz látható a Don Juan Hargitai Iván, a IV. Henrik Őze Áron rendezésében, de tervezik Sztankay Ádám (a színház sajtófőnökének) a Facér pasi naplója című interaktív előadásának színrevitelét is.

Elhangzott még: nincs tervbe véve a Budapesti Kamaraszínház, a Játékszín és a Pesti Magyar Színház összevonása. A Pesti Magyar Színház költségvetése a 2009-es büdzséhez képest a felére csökkent, a kötelező húszszázalékos létszámleépítést költségeit saját erejéből igyekszik kigazdálkodni a teátrum. A színház nyugdíjas színészei vállalkozói szerződéssel maradnak a társulat tagjai.

A teátrum sikerdarabja, Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király ma este lesz utoljára látható kőszínházi környezetben. Az előadást augusztusban az acsai boszorkányfesztiválon búcsúztatják.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.