Budapestre érkezik a Harlem Swing

2012. november 12., hétfő 13:21

November 16. és 18. között négy alkalommal lesz látható a Centrál Színházban a Broadway legendás sikerdarabja, az Ain’t Misbehavin’ (Harlem Swing).

A Broadway egyik klasszikus sikere, az Ain’t Misbehavin’ (Harlem Swing) című show megkapta a Tony-díjat, a New York-i Színikritikusok díját és a legjobb musicalnek járó Drama Desk Awardot is. A musicalsiker egy különleges nemzetközi turnén harminc év múltán újra látható lesz, a társulat még Budapestre is ellátogat. A Centrál Színházban november 16-án, 17-én este 7-kor, 18-án délután 3-kor és este 7-kor látható a mozgalmas húszas években, a Harlem egyik dzsesszklubjában játszódó show.

Az előadás Fats Waller, a szvingkorszak egyik legmeghatározóbb zeneszerző-zongoristájának és komédiásának muzsikájára épül. Az előadás rendezője, szerzője és szövegírója, Richard Maltby jr. a Broadwayn két Tony-díjas produkciót hozott létre és rendezett: az Ain’t Misbehavin’-t, valamint a Fosset, amely szintén elnyerte a Tony-díjat, az Outer Critics Circle díját és a Drama Desk Awardsot.

Az óriási sikerű világturné 2011. október 14-én Isztambulban, a TIM Centerben vette kezdetét, és pár nappal később Párizsban a Folies Bergère-ben folytatódott.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.