Csoportos nemi erőszakkal gyanúsítják a lengyel metálosokat

Lakner Dávid

Lakner Dávid

2017. szeptember 12., kedd 12:22, frissítve: kedd 14:07

A Decapitated nevű népszerű lengyel death metal zenekarnak négy tagját is letartóztatták – számolt be róla még a hétvégén a The Washington Post. Először arról érkeztek a hírek, hogy a dél-kaliforniai hatóságok emberrablással gyanúsították őket. A rendőrséget az áldozat kereste meg azzal, hogy az augusztus 31-i, spokane-i koncert után a zenekar nem engedte el őt. A csapat ügyvédje, Steve Graham viszont azt nyilatkozta: tanúik vannak arra, hogy a sértett szabad akaratából kereste fel a zenekart, és jó körülmények között is távozott.

A kedd reggeli fejlemények alapján viszont úgy tűnik, jóval súlyosabb esetről van szó, és jelenleg csoportos nemi erőszakkal gyanúsítják a zenekartagokat. A Blabbermouth cikkezett a The Spokesman-Review által megszerzett bírósági dokumentumokról, amelyek szerint az együttes tagjai közösülésre kényszerítettek egy nőt a turnébusz mosdójában. 

Az áldozat elmondása szerint egy ismerősével invitálták őket a zenekari részbe, hogy ott iszogassanak a tagokkal. Az egyik nő elmondása szerint izgatott volt, hogy a kedvenceivel lehet, de aztán váratlanul az egyik tag, Michal Lysejko dobos elkezdte fogdosni a melleit. Egyre kényelmetlenebbül érezte magát, a zenekartagok pedig egymás közt elkezdtek lengyelül beszélni és állítása szerint zsákmányként nézni rá. 

A nő kifejtette, Rafal Piotrowski énekes csókolgatni kezdte őt, és hiába tiltakozott, már az övét csatolta ki, majd erőszakkal a mosdó tükre felé fordította őt. Előbb Piotrowski kényszerítette közösülésre az elmondása szerint, majd a zenekar többi tagja is megerőszakolta.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az áldozatot kórházban is kivizsgálták, és a karján az erős szorításból következő sérüléseket találtak, valamint más sebeket is felfedeztek rajta.

A Los Angeles-i rendőröknek Lysejko csak annyit volt hajlandó mondani, hogy nem tudja, kik ezek a nők, majd hozzátette, tolmács nélkül nem hajlandó válaszolni a kérdésekre. Waclaw Kieltyka gitáros viszont azt mondta a nyomozóknak, hogy Piotrowskit és Hubert Wieceket is látta a mosdóban közösülni a nővel. Piotrowski elismerte, hogy közösen buliztak a turnébuszban, ahol a nő jelen volt. Kieltyka hajlandó volt DNS-mintát adni, Piotrowski és Wiecek viszont megtagadta azt.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.12.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.