Csütörtökön és pénteken újra Szeánsz

TK

2012. április 18., szerda 07:44, frissítve: szerda 10:09

Csütörtökön és pénteken ismét látható a Mu Színházban Szabó Réka és társai munkája, a Szeánsz – Aritmiás szívek klubja című kortárs muzikel, hangszerek nélkül.

A 2006-ban bemutatott és most felújított alkotásban színpadra lép Dózsa Ákos, Góbi Rita, Gőz István, Kántor Kata, Kövesdi László, Szász Dániel és Vadas Zsófia Tamara.

A Tünet Együttes 2006-ban a Budapesti Őszi Fesztiválon nagy sikerrel mutatta be a Szeánsz – Aritmiás szívek klubja című előadását, egy kortárs muzikelt, hangszerek és zenészek nélkül. A felújított változatban minden zene emberi hangok és tárgyakból előcsalogatott zajok, zörejek segítségével jön létre, közölte az együttes munkatársa, Halász Gitta.

Az előadást 2007-ben jelölték Magyarország egyik legrangosabb koreográfusi díjára, a Lábán Rudolf-díjra, valamint beválogatták a németországi Ludwigshafenben tartott No Ballet nemzetközi koreográfusversenyre.

A szereplők közös szeánszon idézik meg az elveszett aranykort, ám minden, szinte gyermeki kísérletük kudarcba fullad, mert a csapatot ellentétek, pozícióharcok, személyes érvényesülési kísérletek zilálják szét. A táncosok és színészek közös improvizációk során hozzák létre szatirikus és groteszk víziójukat a felnőttek játékairól és játszmáiról, az együttműködés és a kommunikáció csapdahelyzeteiről. A darab dramaturgja Peer Krisztián.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.