Díjat nyert a Sziget az év legjobb zenei felhozataláért

MTI

2018. január 18., csütörtök 06:02, frissítve: csütörtök 08:10

A Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át a Sziget képviselői az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének díjátadó gáláján szerdán késő este a hollandiai Groningenben – közölte a Sziget sajtóiroda az MTI-vel.

Az European Festival Awardson a Sziget az elmúlt években többször és több kategóriában is megkapta a legjobbnak járó díjat. Így kétszer volt már Európa legjobb nagyfesztiválja, nyert már a legjobb zenei felhozatalért járó, valamint volt a fellépők kedvenc fesztiválja, tavaly pedig a év életműdíját is átvehették, amit a Sziget korábban tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu posztumusz kapott meg.

A mostanio gálán a zenei felhozatalért kapott elismeréssel a magyar fesztivál olyan versenytársakat előzött meg, mint például a Glastonbury, a Roskilde vagy a Lollapalooza.

A kategória 10 legjobb fesztiváljának listáját szakemberek állították össze, ezután közönségszavazással dőlt el a végeredmény. A díj átadásakor hangsúlyozták, hogy a megmérettetésben nemcsak a headlinerek számítanak, hanem a teljes program – áll a Sziget sajtóiroda közleményében.

 

A szerkesztő ajánlja