Egymillióan Ópusztaszeren

Grund

2012. július 4., szerda 18:15, frissítve: szerda 18:23

Az egymilliomodik látogatót köszöntötték az Ópusztaszeri Történeti Emlékpark Panoptikumában szerdán: a kiskunfélegyházi Fokt Krisztina százezer forint értékű ajándékot kapott.

A szerencsés látogatónak Riba Attila dandártábornok, a panoptikum ötletgazdája és Garamvölgyi László dandártábornok, az ORFK szóvivője adta át a nagy értékű kar- és faliórát, valamint CD-lejátszót.

Az ünnepség után Riba Attila elmondta: 1996-ban, amikor megnyitották a kiállítást, elhatározták, hogy a százezredik látogatót megjutalmazzák. Ezt egy év múlva meg is tudták tenni. Akkor a kétszázezredik látogatót tűzték ki célul, majd a félmilliót, végül az egymillió mellett döntöttek, amit 15 év alatt sikerült is elérniük.

A dandártábornok felidézte: annak idején, mikor megnyitották a tárlatot, nem gondoltak ekkora sikerre. Akkor tíz évre saccolták a százezer látogatót. Az volt a cél, hogy a magyar királyok panoptikumában bemutathassák a királyi koronákat, a reneszánsz részen pedig egy Mátyás korabeli vacsorát eleveníthessenek fel a látogatók számára. Mostanra évi hatvanezer látogatót fogadnak, ami egy közepes múzeum számára is jó eredmény. A látogatók több mint 90 százaléka magyar – tette hozzá.

Az egymilliomodik látogató, Fokt Krisztina Kiskunfélegyházáról érkezett hatéves lányával. Elmondta: évente többször is ellátogatnak Ópusztaszerre.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Vég Márton

Seszták Miklósék nem aprózzák el, a miniszter köréhez került az Erzsébet hotel

Elvesztette közvagyon jellegét az egymilliárdért megvásárolt nyíregyházi szálloda.