Elhunyt Harry Dean Stanton

MN

2017. szeptember 16., szombat 09:57, frissítve: szombat 10:53

Pénteken, 91 éves korában elhunyt Harry Dean Stanton amerikai színész, akit a legtöbben az Alienben, a Keresztapa 2.-ben és a Bilincs és mosoly című filmben nyújtott alakításáról ismertek – írja a BBC. Ügynöke közölte: Harry Dean Stanton a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban halt meg.

David Lynch amerikai rendező, a Twin Peaks televíziós sorozat megalkotója, aki a Straight Story, az Inland Empire és a Veszett a világ című filmben is együtt dolgozott a színésszel, közölte, mindenki szerette Harry Deant, aki nagyszerű színész és nagyszerű ember is volt. 

John Carpenter, aki a Menekülés New Yorkból című filmben dolgozott vele, csodálatos embernek írta le, és kiemelte: nemcsak nagyszerű színész volt, hanem kedves és humoros is.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Harry Dean Stanton 1926. július 14-én született a Kentucky államban található West Irvine-ban. A Kentuckyi Egyetemen végezte tanulmányait, első főszerepét a Texas című filmben játszotta. Zenélt és énekelt is, rendszeresen fellépett Los Angelesben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.