Elhunyt Jay Thomas

MTI

2017. augusztus 25., péntek 11:23, frissítve: péntek 12:23

69 évesen elhunyt Jay Thomas kétszeres Emmy-díjas színész, aki a nyolcvanas évekbeli Cheers, majd a kilencvenes években futó Murphy Brown című televíziós vígjátéksorozatokkal aratott sikert.

Jay Thomas csütörtökön bekövetkezett halálát rákbetegség okozta.

„A legmulatságosabb és legkedvesebb ember volt, akit az elmúlt 25 évben ügyfelemnek és barátomnak is nevezhettem” – emlékezett rá szóvivője, Tom Estey.

Legnépszerűbb szerepei közé tartozott a Cheers tévésorozatból Eddie, az egykori hokijátékos férj és Jerry Gold, a Murphy Brown-széria egyik karaktere. Utóbbi sorozat alkotója, Diane English Twitter-üzenetben búcsúztatta a színészt.

Thomas az utóbbi években egy rádiós beszélgetős műsor házigazdájaként is dolgozott, és emlékezetes volt arról is, hogy minden évben feltűnt David Letterman karácsonyi show-műsorában.

A texasi Kermitben született, rádiós pályafutását még egyetemi évei alatt sportkommentátorként indította. Később rádiós DJ-ként is dolgozott, és rádiós programmenedzser is volt. A tapasztalatokkal a háta mögött kezdett fellépni stand-up komikusként előbb a színpadon, aztán a televízióban. A hetvenes évek végén kapta első tévészerepét az Egy úr az űrből című kultsorozatban.

Számos tévészériában szerepelt vendégszínészként, egyebek mellett láthatták a nézők a Dr. Csontban, a Ray Donovanban és az NCIS: New Orleansben is.

Filmes munkái között emlékezetes volt a Csendszimfónia és a Télapu három része.

A szerkesztő ajánlja

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.