Elhunyt Jay Thomas

MTI

2017. augusztus 25., péntek 11:23, frissítve: péntek 12:23

69 évesen elhunyt Jay Thomas kétszeres Emmy-díjas színész, aki a nyolcvanas évekbeli Cheers, majd a kilencvenes években futó Murphy Brown című televíziós vígjátéksorozatokkal aratott sikert.

Jay Thomas csütörtökön bekövetkezett halálát rákbetegség okozta.

„A legmulatságosabb és legkedvesebb ember volt, akit az elmúlt 25 évben ügyfelemnek és barátomnak is nevezhettem” – emlékezett rá szóvivője, Tom Estey.

Legnépszerűbb szerepei közé tartozott a Cheers tévésorozatból Eddie, az egykori hokijátékos férj és Jerry Gold, a Murphy Brown-széria egyik karaktere. Utóbbi sorozat alkotója, Diane English Twitter-üzenetben búcsúztatta a színészt.

Thomas az utóbbi években egy rádiós beszélgetős műsor házigazdájaként is dolgozott, és emlékezetes volt arról is, hogy minden évben feltűnt David Letterman karácsonyi show-műsorában.

A texasi Kermitben született, rádiós pályafutását még egyetemi évei alatt sportkommentátorként indította. Később rádiós DJ-ként is dolgozott, és rádiós programmenedzser is volt. A tapasztalatokkal a háta mögött kezdett fellépni stand-up komikusként előbb a színpadon, aztán a televízióban. A hetvenes évek végén kapta első tévészerepét az Egy úr az űrből című kultsorozatban.

Számos tévészériában szerepelt vendégszínészként, egyebek mellett láthatták a nézők a Dr. Csontban, a Ray Donovanban és az NCIS: New Orleansben is.

Filmes munkái között emlékezetes volt a Csendszimfónia és a Télapu három része.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.