Elhunyt Karin Dor

MTI

2017. november 8., szerda 21:42, frissítve: szerda 22:30

Hetvenkilenc évesen elhunyt Karin Dor német színész, az egyetlen német Bond-lány, aki a Csak kétszer élsz című epizódban szerepelt Sean Connery oldalán.

A színművész hétfő este halt meg, miután többször is elesett egy idősotthonban – közölte szerdán a müncheni Komödie im Bayerischen Hof színház.

Az őt nemzetközileg ismertté tevő 1967-es James Bond-filmben Karin Dor figurája szörnyű halált hal: piranhák tépik szét. A színész két évvel később Afred Hitchcock Topáz című kém-thrillerében kapott szerepet, amelyben egy forró vérű kubai nőt alakított.

A DPA hírügynökség szerint Dor különösen alkalmas volt „az üldözött ártatlanság, az alaptalanul gyanúsítottak és a védelemre szoruló szépségek” szerepére, ami ideális szereplővé tette az Edgar Wallace-krimik és a Karl May-megfilmesítések számára.

Harald Reinltől, a Winnetou-filmek rendezőjétől való válás és egy rákbetegség azonban valamelyest visszavetette a karrierjét.

Később játszott Rosamunde Pilcher-megfilmesítésekben, A másik nő című 2006-os filmben pedig egy alkoholista anyát alakított, akinek lánya tudathasadásban szenved.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.