Elhunyt Kékes Zoltán, a Dolly Roll énekes-gitárosa

2017. január 20., péntek 13:53, frissítve: péntek 13:59

A gitáros-énekes-menedzser 67 éves volt. A Dolly Roll előtt a Geminiben és a Hungáriában is zenélt. A Dolly Roll három évtized alatt 27 lemezt jelentettek meg.

67 éves korában elhunyt Kékes Zoltán, a Dolly Roll énekese, gitárosa, menedzsere – a hírt a Story Magazin közölte Facebook-oldalán.

A Dolly Rollt 1983 óta vezette. A zenész eredetileg üzemmérnökként diplomázott, de gyerekkorától zongorázott, és később áttért a gitárra. Első zenekara a Sinus együttes volt, amit az iskolatársaival alapított. 

A Dolly Roll előtt több zenekarban játszott: gitározott a Geminiben, 1973–1983 között pedig a Hungária tagja volt. A zenekarhoz 1980-ban énekesként csatlakozott Dolly, vagyis Penczi Mária Ilona.

A Dolly Rollt a Hungária felosztása után alapították. A  popegyüttesben sokat változtak a szereplők az évek alatt, de Dolly és Kékes Zoltán, vagyis Sziszi mindvégig tag maradt.

Már az első, Vakáció című nagylemezük hatalmas sikert aratott. Három évtizedes fennállása alatt a zenekar 27 lemezt jelentetett meg, több mint ötmillió hanghordozót vásároltak a zenéjükkel. 12 lemezük aranylemez, 3 platinalemez és egy 1 gyémántlemez lett.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.