Elhunyt Melis László

MN

2018. február 12., hétfő 16:07, frissítve: hétfő 16:14

Életének 65. évében, hétfőn elhunyt Melis László Erkel Ferenc-díjas hegedűművész, zeneszerző – tudatta a család hétfőn az MTI-vel.

Melis László a zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hegedű szakán végezte. 1978-ban alapítója volt a kortárs zenét játszó 180-as Csoportnak, akikkel Európa számos koncerttermében léptek fel, az együttes 1990-es föloszlásáig.

Számos kamara- és szólódarabot, valamint dalokat komponált, 1981-től mintegy húsz játék- és kisjátékfilmhez írt kísérőzenét, valamint több mint kétszáz színházi és rádiójáték-zenét hozott létre. Ő komponálta Nemes Jeles László Oscar-díjat nyert Saul fia című filmjének zenéjét, haláláig a rendező új, Sunset című filmjének zenéjén dolgozott.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.