Elhunyt Szlovákia legnépszerűbb színésze

MN

2018. január 6., szombat 09:01, frissítve: szombat 10:12

Életének 73. évében elhunyt Marián Labuda, az egyik legismertebb szlovák színész, akit a magyar közönség Az én kis falum című filmből ismerhet. Labuda a filmben Bán Jánossal játszotta a főszerepet – közölte az Új Szó magyar nyelvű szlovák napilap online kiadása a Tvnoviny.sk hírportál értesüléseire hivatkozva.

A portál információi szerint Labuda épp az autójába szállt volna, amikor eszméletét vesztette az utcán. Felesége értesítette a mentőket, majd egy járókelő is a segítségükre sietett, aki a mentőtiszt telefonos utasításai alapján megpróbálta újraéleszteni, sikertelenül.

Marián Labuda – akinek a fia szintén hivatásos színész – 1944. október 28-án született Hontnémetiben (Hontianske Nemce – Korponai járás) egy szabó fiaként. Hosszú éveken keresztül szoros szálak fűzték a szülőfalujához, a helyzet azonban a 90-es években megváltozott – nem örült Csehszlovákia kettéosztásának, és a politikusok által gerjesztett, magyarok iránti gyűlölethullámhoz sem volt hajlandó csatlakozni, amiért árulóként bélyegezték meg a földijei – írta a Bumm.sk magyar nyelvű szlovák portál.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.