Elképesztő sikert aratott a Brain Bar Budapest

Grund

2015. június 10., szerda 12:48

Csaknem háromezer látogató fordult meg múlt hétvégén az első Brain Bar Budapest fesztiválon, ahol a legnagyobb világsztárok vitáztak technológia és ember viszonyáról.

A Brain Bar Budapest – amelyet a Design Terminál, a We Love Budapest, az Akvárium klub és a HG Media első alkalommal rendezett meg – célja, hogy évente olyan témákat és személyiségeket hozzon Magyarországra, hogy Budapest a jövőről folytatott párbeszéd legszínvonalasabb színterei közé emelkedjen. A következő 15 évet meghatározó gazdasági változásokról és azok egyénre és közösségre gyakorolt hatásairól beszéltek a világ meghatározó kortárs gondolkodói. A főbb témák között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepeltek.

A háromnapos eseményen 20 országból 81 vendég előadó – többek között Niall Ferguson történész, Daniel Epstein sztárvállalkozó, Richard Florida urbanista, Sugata Mitra oktatáskutató és Philip Zimbardo szociálpszichológus, Steve Fuller transzhumanista filozófus – vett részt. „Nagyszerű közönség, egy lenyűgöző város, elképesztő energiák” – írta Twitter-oldalán korunk egyik leghíresebb társadalomtudósa, Richard Florida az előadása után.

A kerekasztal-beszélgetéseket és a vitákat kiemelkedő nemzetközi sajtóorgánumok – egyebek között a Financial Times, a Forbes, a Politico.eu – újságírói moderálták. Az eseményen mintegy háromezer látogató vett részt, online pedig 3500 érdeklődő követte a világhírű előadók vitáit.

A fesztivál sikere arra sarkallta a szervezőket, hogy évente olyan témákat és személyiségeket hozzanak Magyarországra, amelyek Budapestet a jövőről folytatott párbeszéd legizgalmasabb színterei közé emelik.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.