Először történik ilyen Tihanyban

PR

2012. május 23., szerda 12:09, frissítve: szerda 12:18

Pálinka- és hungarikumnapokat rendez a pálinkaház és az önkormányzat Tihanyban: szombattól pünkösdhétfőig kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programok várják a látogatókat.

Ez a település első ilyen jellegű rendezvénye. A programokat a Visszhang dombon és környékén tartják – mondta Rózsa Éva, a Németh László Művelődési Ház vezetője az MTI-nek. Szombaton pálinkanappal kezdődik a rendezvénysorozat: a pálinkafalu megnyitása után a Tihanyi Asszonykórus ad műsort, majd Túl az óperencián címmel Tóth Éva és Leblanc Győző operett- és nosztalgiadalokat énekel, kívánságműsorral. Ha zene szól címmel a Tihanyi Musical Stúdió, majd Kocsis Tibor, Gyurcsik Tibor, végül a Balkán Fanatik lép színpadra, este nyolckor retrodiszkó zárja a napot.

Vasárnap gyereknapi forgatag várja a családokat a Visszhang dombon és az óvoda udvarában: arcfestéssel, labirintussal, népi babakészítéssel, bőrözéssel, trambulinnal, az óvoda tornatermében babakiállítással. Mesélnek az állatok címmel a Pódium színház ad gyermekműsort, ezt követően a Tihany Gyermek Táncegyüttes, a tihanyi Echo Citerabanda, a keszthelyi 2 Stride tánccsoport és Hadházi László szórakoztatja a közönséget. Este hétkor az Első Emelet koncertezik, utána pünkösdi bál kezdődik az SMS együttessel.

Hétfő a hungarikumnap: kézműves kirakodóvásárral, szürkemarhagulyás-főzőversennyel. Tizenegy órakor a Palacsintás Királyról a Csetényi Meseszínház mesél, fél kettőkor Az Igazmondó juhász című mesét adják elő.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.