Erdmann váltja a megbetegedett Netrebkót Salzburgban

WL

2012. május 25., péntek 13:45

Betegsége miatt nem lép fel a Salzburgi Pünkösdi Fesztiválon a világhírű operasztár, Anna Netrebko, helyette Mojca Erdmann énekli Rogyion Scsedrin Kleopátra és a kígyó című művében Kleopátrát hétfőn. A fesztivál művészeti vezetője, Cecilia Bartoli is énekel egy Mozart-áriát.

Cecilia Bartoli a hír közlésekor úgy fogalmazott: megérti, hogy Anna Netrebko nem tehetett mást, mint lemondja a fellépését, énekesként pontosan tudja, mit jelent a betegség, amikor a művész úgy is szerencsétlennek és magányosnak érzi magát.

A fesztivál vezetőjeként viszont nem akart a közönségnek csalódást okozni azzal, hogy lefújja a Kleopátra és a kígyó bemutatóját. Hozzátette: büszke arra, hogy Mojca Erdmann, a fiatal német szoprán képes két nap alatt megtanulni a szólamot. A műsor a változás következtében két Mozart-áriával is gazdagodik, Erdmann az Exsultate, jubilate Mozart-motettából énekel áriát, Bartoli pedig a Titus kegyelme című operából Sextus áriáját szólaltatja meg.

Mojca Erdmannt a magyar közönség is ismeri, Zerlinát játszotta a New York-i Metropolitan Operából közvetített Don Giovanni-előadásban. A hamburgi énekesnő másnap Gerold Huber kíséretével Schubert- és Richard Strauss-dalokat ad elő a bécsi Musikvereinssaalban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.