Félmillióan Európa legnagyobb nonprofit fesztiválján

Grund

2012. augusztus 6., hétfő 17:15

A szervezők becslései szerint 500 ezren látogattak el Európa legnagyobb nonprofit fesztiváljára a nyugat-lengyelországi Odera menti Kostrzynba.

A Woodstock Megálló elnevezésű háromnapos rockzenei seregszemlét csütörtökön Bronislaw Komorowski lengyel és Joachim Gauck német államfő nyitotta meg.

A rendezvényt idén 18. alkalommal szervezte meg Jurek Owsiak újságíró, társadalmi aktivista és az általa vezetett Ünnepi Segély Nagyzenekara (Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy – WOSP) szervezet, hogy több ezer önkéntesnek megköszönje a vízkereszt táján Lengyelországban és a világ több nagyvárosában már két évtizede rendszeresen megrendezett adománygyűjtő akcióban való részvételt. Az egynapos gyűjtésben idén 120 ezer önkéntes vett részt, akik több mint 50 millió zlotyt (3,2 milliárd forint) gyűjtöttek a koraszülötteket és a cukorbeteg kismamákat ápoló kórházak számára. Kostrzynban hatvan együttes adott koncertet, fellépett Bob Marley fia, Damian is.

A fesztivál bírálói szerint a rendezvény sokat veszített korábbi függetlenségéből, mert jelenleg elsősorban a szponzorok és a politikusok uralják. A Rzeczpospolita című konzervatív napilap online beszámolójában a helyi rendőrség szemére hányta, hogy nem engedélyezett egy abortuszellenes tüntetést, míg az utcán alkoholt fogyasztó fiatalok látványa már nem zavarta, pedig ez utóbbit a lengyel törvény bünteti. A cikkis felvetette, hogy fiatalok kígyózó sorokban álltak az ingyen osztogatott óvszerekért.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Lázár Fruzsina

Rajzfilmek hajnaltól: a tévé nem jó bébiszitter

Az M2 gyerekcsatorna már reggel öt órától sugároz meséket. Ébredés után nem feltétlenül tesz jót tévézni.

Garamvölgyi Flóra

A román kormányfő, aki sosem finomkodik

Mihai Tudose jól ismert hirtelen természetéről, de eddig a magyarokat „megkímélte”, sőt megvédte.