Ferencvárosban már az őszre készülnek

PR

2012. augusztus 18., szombat 11:58, frissítve: szombat 12:36

Koncertek, kézműves vásár és gasztronómiai bemutató várja a látogatókat a Ferencvárosi Őszköszöntő Fesztiválon, a IX. kerületi Bakáts téren augusztus 29. és szeptember 2. között.

Az ebben az esztendőben 220. születésnapját ünneplő Ferencváros fesztiváli forgataggal köszönti a nyári pihenésből hazatérő családokat, az iskolakezdő diákokat és a városrészbe látogató vendégeket – olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, Ferencváros központjában, a Bakáts téren hagyományőrző kézműves vásárral és gasztronómiai hungarikumbemutatóval köszöntik az ősz kezdetét. A gyerekeket játszóház várja, továbbá céllövölde és körhinta is szórakoztatja a fesztiválozókat.

Bemutatkoznak Ferencváros nemzetiségei, színpadra lépnek a városrész ismert lakói. A fesztiválon táncház, dzsesszkoncertek, kórusok, rockegyüttesek, gyerekeknek szóló zenekarok fellépése és világzenei produkciók követik egymást, valamint a Turay Ida Színház Cigányprímás című operettelőadását is láthatja a közönség.

Augusztus 29-én, szerdán a szerb és a roma kisebbségi önkormányzat műsorával várják a közönséget, majd fellép a Papa Jazz Band, a Colombre Band, az Anselmo Crew és a Nemjuci Akusztik. Csütörtökön a Berka együttes táncháza és a Turay Ida Színház Cigányprímás című produkciója várja a nézőket.

Pénteken az ukrán kisebbségi önkormányzat műsora, az Alma együttes, valamint Szikora Robi és az R-Go koncertje szerepel a programban. Szeptember 1-jén, szombaton a szlovák kisebbségi önkormányzat műsora látható és a Benkó Dixieland Band is színpadra lép. Vasárnap délután Rutkai Bori, este pedig Geszti Péter és a Gringo Sztár zárja a programok sorát – áll a szervezők közleményében.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.