Fesztivált rendeznek határon túli és hazai alkotásoknak

Grund

2012. május 31., csütörtök 12:36, frissítve: csütörtök 12:39

A televíziós fesztiválok hagyományát éleszti újjá a Kamera Korrektúra Televíziós Fesztivál, amelyet június 25-én és 26-án rendeznek határon túli és hazai televíziós alkotások szemléjére Veszprémben.

A Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által is támogatott versenyre tíz kategóriában lehet jelentkezni.

Egyaránt nevezhetők dokumentumfilmek, a televíziós műsorok teljes arculatát bemutató önálló alkotások vagy előzetesek, szórakoztató céllal készített bulvárműsorok, hazai vagy nemzetközi sporteseményeket bemutató programok, valamint az ifjúság számára készített alkotások.

A szervezők ugyancsak várják zenei szórakoztató műsorok nevezését, hír- és háttérműsorokat, művészeti értékeket bemutató kulturális programokat, kizárólag internetes felületre készült filmeket, valamint környezettudatos életre ösztönző természettudományi műsorokat.

A nevezések június 8-áig adhatók le, az alkotásokat egy neves alkotókból és médiaszakemberekből álló zsűri bírálja el, amelynek elnöke Vitézy László rendező.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.