Fia zaklatásával vádolja egy volt műsorvezető Kevin Spacey-t

MN

2017. november 8., szerda 21:27, frissítve: szerda 22:27

Kevin Spacey amerikai színész egy egykori tévés műsorvezető fiát is zaklatta egy nantucketi étteremben 2016 nyarán, az ügyben nyomoz a rendőrség.

Heather Unruh elmondta, hogy fia, aki akkor tizennyolc éves volt, egy étteremben futott össze a Kártyavár sztárjával – írja az MTI. A fiút teljesen letaglózta, hogy véletlenül találkozott a filmsztárral, aki egyik italt a másik után vásárolta neki, majd betuszkolta a kezét a tinédzser nadrágjába, és megragadta a nemi szervét. A nő szerint a fiú pánikba esett, és képtelen volt eltávolítani Spacey kezét a nadrágjáról. A színész végül kiment a mosdóba, és amikor látóterén kívül került, a fiú egy közelben lévő nő sürgetésére hazafutott.

Az esetet nem jelentették, mert a fiú akkor nagyon szégyellte – mondta az anya. A család most úgy döntött, mégis jelentik, „a légkör ugyanis megváltozott, miután mások is a nyilvánosság elé tárták Spacey szexuális visszaéléseit”.

„Kevin Spacey-nek azt akarom mondani, hogy szégyellje magát azért, amit a fiammal tett” – üzente Unruh. Hozzátette: fia az elmúlt héten feljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás elkezdődött. Mint közölte, a fiú bizonyítékot adott át a hatóságoknak, ügyvédje, Mitchell Garabedian közlése szerint azonban nem árulhatják el, mi volt az.

Anyja szerint a jelenleg egyetemista fiú továbbra is szenved az eset okozta érzelmi megrázkódtatástól.

A hétvégén Richard Dreyfuss amerikai színész fia, Harry közölte, hogy Kevin Spacey őt is zaklatta 2008-ban. A múlt héten a Kártyavár stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja állt elő azzal, hogy Spacey részéről „ragadozó” viselkedést tapasztaltak, egy színész szexuális támadással vádolta meg.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Kevin Spacey körüli botrány azután robbant ki, hogy Anthony Rapp egy interjúban azzal vádolta meg a színészt, hogy több mint harminc éve, 1986-ban egy házibuli után szexuálisan zaklatta. A színész Rapp vádjára azonnal reagált, és bocsánatot kért, majd azzal védekezett, hogy részeg volt, és nem emlékszik a történtekre.

Azóta már Roberto Cavazos mexikói színész és az amerikai Tony Montana dokumentumfilm-rendező is vádakkal illette a sztárt: mindketten azt állították, hogy akaratuk ellenére megkörnyékezte őket szexuálisan. Spacey később bejelentette, hogy kezelteti magát, mivel időre van szüksége a helyzet értékeléséhez és megoldásához.

A Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia nem ad nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spacey-nek.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.