Gyurcsány nem tart a torokharapástól

NT

2012. május 9., szerda 12:37

Gyurcsány anyja – egy suszter és egy mosónő sokadik gyermekeként – keveset mesélt a háborúról, áll a Demokratikus Koalíció elnökének legújabb, a Facebookon megjelent bejegyzésében. Az írás arra is rávilágít: Európában az emberek nem akarják elharapni egymás torkát, bár vannak kivételek – szerinte.

„Ha szólt a sziréna, rohantak a pincébe és vártak. Volt, aki imádkozott, ők nem annyira. Csak féltek. Túlélték. Szegényen, meggyötörve, de éltek” – írja a plágiumbotrányba keveredett Gyurcsány, Imádom Európát című szösszenetében.

Európáról alkotott helyzetértékelésében felvázolja, az öreg kontinensen közel hetven éve béke honol, „fiaink nem ölik egymást, lányaink nem ápolónőnek mennek”. Gyurcsány szerint van pénz, de a gazdagok megsegítik a lecsúszottakat. Hangsúlyozza: ha csak a pénzt látják az emberek maguk előtt, elsiklanak afölött, hogy az Európai Unióban bizony nem néznek egymással farkasszemet a fegyverek. Gyurcsány a képzeletbeli harcmezőn leszögezi: ma erről szól az unió.

Kiegyeztek a franciák és a németek, megbékéltek a britek, s ugyan vannak kivételek, de „nem akarjuk elharapni egymás torkát” – teszi hozzá.

Végezetül felszólít: örüljünk Európának, mert az nagyszerű.

Forrás: Facebook

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.