Befejeződik a hódmezővásárhelyi rehabilitációs program

Grund

2012. augusztus 21., kedd 16:42

Hamarosan befejeződik a hódmezővásárhelyi kulturális városrehabilitációs program, a Tornyai János Múzeum bővítése és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ rekonstrukciója – jelentette be Almási István (Fidesz) alpolgármester kedden az alföldi településen.

Sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a több egymáshoz kapcsolódó program során megvalósuló, 2,7 milliárd forintos összköltségű beruházás átformálja a település központját, és újrafogalmazza a város és a térség kulturális életét.

A hónap végén nem csupán több egymáshoz kapcsolódó, a város kulturális életét két-három évtizedre meghatározó, uniós támogatással megvalósuló beruházás zárul le, hanem új belváros is születik – mondta.

A Tornyai-múzeum és az Alföldi Galéria rekonstrukciója, a Dr. Rapcsák András út sétálóutcává alakítása, valamint az egyedülálló kulturális értéket képviselő szerb ortodox templom felújítása 1,1 milliárd forintba került.

A Tornyai-múzeum látogatóbarát fejlesztése során 367 millió forintos összköltséggel a közgyűjtemény időszaki kiállítótérrel, látványraktárral és fogadótérrel bővült.

Az 1,2 milliárd forintból felújított Bessenyei Ferenc Művelődési Központ új épületszárnnyal és új épületrészekkel egészült ki, így az intézmény egyaránt otthona lesz a kultúra és művészet oktatásának, gyakorlásának, bemutatásának és élvezetének is – sorolta a megvalósuló kulturális beruházásokat az alpolgármester.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.