Hamarosan nyit a Bujtor István-színpad

Grund

2012. június 28., csütörtök 15:13, frissítve: csütörtök 16:01

A Lovagias ügy című vígjáték bemutatójával nyit július 6-án a Bujtor Istvánról elnevezett szabadtéri színpad Tihanyban.

Bujtor Judit igazgató csütörtökön a helyszínen elmondta: tavaly hétezer látogatója volt a színpadnak, az ország minden részéről érkeztek nézők. Nehéz minden évben újat hozni és olyan darabokat találni, amelyek mindenki ízlését elnyerik, de idén sikerült – tette hozzá.

Hunyady Sándor vígjátékát – amelyből nagy sikerű film is készült az 1930-as években Kabos Gyula emlékezetes alakításával – a fővárosi Karinthy Színház társulata mutatja be Verebes István rendezésében. A főbb szerepekben Bajor Imrét, Árpa Attilát, Balázs Andreát, Lorán Lenkét, Csoma Juditot és Balázsovits Editet láthatja a közönség.
Verebes István a sajtótájékoztatón elmondta: még soha nem volt szabadtéri színpadon premierje. Hozzátette: a vígjáték ma is mindannyiunkról szól, hiszen az állás, a megélhetés megtartása a témája.

Verebes István elismerését fejezte ki Bujtor Juditnak, amiért férje, a 2009-ben elhunyt Bujtor István szellemében vezeti a szabadtéri színpadot, és olyan műsort állított össze, amely becsületére válik neki és a településnek is. Július 7-én a Szegény Dániel című krimit játsszák a szabadtéri színpadon, 13-án a Budapest Bár koncertezik, 14-én az Esőembert mutatják be, 20-án a Nagy Négyes című vígjátékot, 21-én a Bolond a hegytetőn című zenés játékot, 27-én a Francianégyes című vígjátékot, másnap pedig az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékot.

Augusztus 3-án a Mese habbal című vígjáték kerül színpadra, másnap Minket nem lehet elfelejteni címmel Bodrogi–Voith-show lesz, 10-én az Álomjáték című zenés műsornak, másnap a Mona Maria Mosolya című zenés vígjátéknak ad otthont a szabadtéri színpad. A műsor 17-én a Csík zenekar koncertjével folytatódik, másnap A szerelmes nagykövet című bohózatot játsszák, 24-én a Magna Cum Laude koncertezik, az évadot pedig a Sing Sing Sing 3 című muzikel zárja.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.