Hámori Gabriella és Kulka János nyert New Yorkban

Grund

2012. október 16., kedd 11:01, frissítve: kedd 11:14

Hámori Gabriella a legjobb színésznő, Kulka János a legjobb színész díját nyerte el Bergendy Péter filmjében nyújtott alakításáért.

Sikerrel mutatkozott be az Egyesült Államokban Bergendy Péter ügynökfilmje, A vizsga. A Köbli Norbert forgatókönyvéből készült thriller főszereplőit a hétvégén díjazta a New York-i Gotham Screen Nemzetközi Filmfesztivál. Hámori Gabriella a legjobb színésznő, Kulka János a legjobb színész díját nyerte el a filmben nyújtott alakításáért.

Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Kulka János – A vizsga főszereplő-triója

Fotó: Vertigo Média


Bergendy Péter filmje New York után Chicagóban is bemutatkozott – a chicagói filmfesztivál Új rendezők elnevezésű versenyprogramjában szerepelt a magyar film. Észak-Amerika legrégebbi játékfilm-mustráját idén 48. alkalommal rendezték meg, 50 országból több mint 150 film érkezett Chicagóba.

A vizsga az Unio Film gyártásában készült 2011-ben, producere Bodzsár István, a film magyarországi moziforgalmazója a Vertigo Média.

Forrás: Magyar Filmunió

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.