Hámori Gabriella és Kulka János nyert New Yorkban

Grund

2012. október 16., kedd 11:01, frissítve: kedd 11:14

Hámori Gabriella a legjobb színésznő, Kulka János a legjobb színész díját nyerte el Bergendy Péter filmjében nyújtott alakításáért.

Sikerrel mutatkozott be az Egyesült Államokban Bergendy Péter ügynökfilmje, A vizsga. A Köbli Norbert forgatókönyvéből készült thriller főszereplőit a hétvégén díjazta a New York-i Gotham Screen Nemzetközi Filmfesztivál. Hámori Gabriella a legjobb színésznő, Kulka János a legjobb színész díját nyerte el a filmben nyújtott alakításáért.

Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Kulka János – A vizsga főszereplő-triója

Fotó: Vertigo Média


Bergendy Péter filmje New York után Chicagóban is bemutatkozott – a chicagói filmfesztivál Új rendezők elnevezésű versenyprogramjában szerepelt a magyar film. Észak-Amerika legrégebbi játékfilm-mustráját idén 48. alkalommal rendezték meg, 50 országból több mint 150 film érkezett Chicagóba.

A vizsga az Unio Film gyártásában készült 2011-ben, producere Bodzsár István, a film magyarországi moziforgalmazója a Vertigo Média.

Forrás: Magyar Filmunió

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.