Harry Potter után Jézus-filmet készít

TK

2011. december 7., szerda 12:20

Életre keltette már Harry Pottert a filmvásznon, most pedig Anne Rice regénye alapján a gyerek Jézus Krisztusról készülő film produceri munkáját vállalta el Chris Columbus.

A világhírű írónő Christ the Lord: Out of Egypt című könyvének filmjogait az 1492 Pictures és a CJ Entertainment szerezte meg. A kötet a hétéves Jézus történetét mondja el. Anne Rice kötetében Jézus családjával visszaindul Názáretbe Egyiptomból, megismeri születésének történetét, és megtudja, hogy mi a küldetése. A filmet Cyrus Nowrasteh rendezi, a forgatókönyvet Betsy Nowrasteh írja.

A rendezőt Anne Rice kérte fel, miután látta Nowrasteh egyik művét, a The Stoning of Soraya M. címűt. „Ennek az alkotásnak esélye van arra, hogy moziklasszikussá váljon, és minden korosztályt megszólítson szerte a világon. Büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek az elképesztő produkciónak” – idézte a Variety című filmes szaklap Chris Columbust.

Anne Rice művéből már készült nagy sikerű filmfeldolgozás, az Interjú a vámpírral, amelynek főszerepeit Tom Cruise és Brad Pitt játszotta.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.