Hatmilliárdra pályáztak, 340 milliót kaphatnak

BL

2011. december 5., hétfő 20:25

Csaknem 800 szinopszis érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nem egész estés filmek gyártására kiírt pályázataira. A kiírások célja az animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmek támogatása – közölte az NMHH szóvivői irodája hétfőn.

A Médiatanács 2011 novemberében bocsátotta ki pályázatait a nem egész estés televíziós műfajok támogatására. A dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek alkotói összesen 340 millió forintos keretre pályázhatnak. A dokumentumfilmekre 140 millió, az ismereterjesztő filmekre 110 millió, az animációs filmekre 90 millió forint áll rendelkezésre – tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint a televíziós bemutatásra szánt alkotások támogatására kiírt pályázatokra majdnem 800 pályamunka érkezett be, összesen csaknem mintegy 6 milliárd forintos támogatási kérelemmel. „Az új szemléletű pályázati felhívások figyelembe veszik a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos koncepcióját, a Médiatanács filmszakmával folyatott konzultációi során született javaslatokat, valamint a több mint tizennégy éves pályáztatási gyakorlat tapasztalatait, így az alkotók a korábbiakhoz képest egyszerűbb, ésszerűbb és kiszámíthatóbb rendszer szerint pályázhatnak” – olvasható a közleményben.

A beérkezett munkák támogatásáról a Médiatanács a filmszakma képviselőit felvonultató bírálóbizottságok javaslata alapján dönt majd.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja