Hollandokat is meghódított La Mancha lovagja a Szigeten

Tölgyesi

2012. augusztus 8., szerda 16:45, frissítve: szombat 22:14

A Sziget mínusz egyedik és a nulladik napján nagyon bejött a nézőknek a Porondszínház. Telt ház, álmélkodó külföldiek, könnytől csillogó szemek.

Békéscsabán több éve működik sikeresen a Jókai Színház Porondszínháza, amely Magyarországon egyedülálló előadások megvalósítását, a színház- és cirkuszművészet elemeinek együttes megjelenítését teszi lehetővé. E sátorral van most idén először jelen két előadással a Szigeten a Magyar Teátrumi Társaság.

A Sziget mínusz egyedik napján, augusztus 6-án a Thália Színház produkciójában, Bereményi Géza rendezésében a Születtem Magyarországon 2. – Cseh Tamás emlékest című előadást mutatták be. Másnap, 7-én volt a harmadik évfordulója annak, hogy a nemzet bárdja, Cseh Tamás meghalt.

Óriási sikert arattak Cseh Tamás dalai

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház


A Porondszínház pillanatok alatt megtelt: nézők ültek a lépcsőn, álltak a korlát mellett vagy a bejáratnál, volt olyan, aki a Porondszínház sátra előtt állva-ülve hallgatta a dalokat. Több mint hatszáz néző volt kíváncsi többek között Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Tompos Kátya és Für Anikó, valamint Hrutka Róbert zenekarának előadására.

A közönség soraiban jócskán képviselte magát a középgeneráció. Különösen Cserhalmi György előadása (Széna tér) volt megkapó, szívbemarkoló.

Másnap, Ákos koncertje előtt a Békéscsabai Jókai Színház előadása, a La Mancha lovagja című a musical ment a Porondszínházban, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Fekete Péter rendezésében. A főbb szerepekben Cserna Antal, Csomós Lajos, Szomor György és Lapis Erika lépett fel. Az előadás szintén telt ház előtt ment, soraikban a külföldi fesztiválozók is ott voltak. − Semmit nem értettem a szövegből, csak be akartam pislantani, mi megy ebben a sátorban, de nem tudtam kijönni. Fantasztikus dalok, hihetetlen látvány! – nyilatkozta kifelé jövet egy holland fesztiválozó.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Attól tartottam, a nézők meg sem várják a végét, mert rohannak a sörükhöz és a következő koncertre – vallotta be kishitűségét az előadás után Fekete Péter. − Ezzel szemben a percekig tartó ováció és a szűnni nem akaró álló taps bizonyította: van igény a színház- és cirkuszművészet összegyúrásából kialakuló új színpadi műfajra, és van létjogosultsága a színháznak a nyári fesztiválokon.

A La Mancha lovagja című a musicalen a külföldiek is ott ragadtak

Fotó: Békéscsabai Jókai SzínházBár a Magyar Teátrumi Társaság csak e két előadással volt jelen a fesztiválon, a Porondszínház marad, további kulturális programokkal. Ha sok volt a decibelből, ha mérgezést kaptunk a fémzenétől, vagy csak meghittebb légkört keres valaki a Szigeten, akkor irány a Porondszínház!

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.