Így nem szűnik meg a Potter-mánia

PR

2012. augusztus 1., szerda 10:32, frissítve: szerda 11:13

A világhálón indított Harry Potter-könyvklubot a fiataloknak J. K. Rowling, a varázslótanoncról szóló világsikerű regényfolyam szerzője.

Rowling októberben az egész világon látható lesz, ugyanis videoközvetítésben tűnik fel Skóciából, Edinburgh-ból. Az írónő Harry Potter mágikus világáról fog beszélgetni rajongóival. Az internetes könyvklubot Rowling amerikai kiadója, a Scholastic hozta létre, és abban bízik, hogy a rajongók mellett azok a szülők és tanárok is megtalálják számításukat a portálon, akik az olvasás örömeit akarják megismertetni a gyerekekkel. A cég többek közt pedagógusokkal és könyvtárosokkal együttműködve alakította ki a helyi idő szerint kedden elindított a platformot, amelynek célja, hogy izgalmas és új eszközök révén bővítse a Potter-saga olvasótáborát.

Az író részvételével meghirdetett webes videofórumra október 11-éig kell várniuk a rajongóknak, akik majd a scholastic.com/hpreadingclub címen érhetik el a konferenciát. Ez lesz az első alkalom 2007 óta, hogy a népszerű, de a visszavonultságot kedvelő szerző fiatal olvasókkal folytat eszmecserét. A fórum egyik fő témája az áprilisban útjára indított, a pottermore.com címen elérhető oldal, amely a regényfolyamban megízlelt varázslat és a boszorkányság világába kalauzolja a történet kedvelőit.

A Harry Potter-sorozat darabjaiból becslések szerint világszerte 450 millió példány kelt el, nyolc filmet forgattak belőle. Sikerének köszönhetően J. K. Rowling lett az első milliárdos író.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.