Ilyen lesz a Harry Potter szerzőjének új könyve

rkk

2012. július 4., szerda 18:25

Fokozatosan szivárogtatják ki a Harry Potter szerzője, J. K. Rowling hamarosan megjelenő első felnőttregényéről szóló információkat. A kiadó odáig is elment, hogy külön bemutatót rendezett a kötet borítójának. Most már a széles közönség is tudhatja, milyen köntösben jelenik meg a könyv, amit annyira vár.

A könyvet gondozó Little, Brown nevű kiadócsoport „egy kisvárosról szóló nagy regényt” ígér rövid összefoglalójában. Az 512 oldalas könyv egy látszólag idilli angol kisvárosba, Pagfordba kalauzolja az olvasókat. A történetben a városlakók községtanácsi választásra készülnek a negyvenes éveinek elején járó Barry Fairbrother hirtelen és sokkoló halálát követően.

A keményfedeles változatot húsz fontért (hétezer forintnak megfelelő összegért) szerezhetik majd be a britek, míg az elektronikus verziót nagyjából 12 fontért fogják kínálni a szigetországban.

A Harry Potter-regények globális sikere óta (nagyjából 450 millió példányt adtak el a hétkötetes sorozatból) Rowling minden tollvonását árgus szemekkel figyeli a könyvipar. A varázslótanonc történetéről szóló könyveknek és a rájuk épülő mozifilmeknek köszönhetően ő lett a világ első milliárdos írója.

A brit szerző áprilisban bejelentette, hogy egy Harry Potter-enciklopédián is dolgozik, amelynek bevételeit jótékonysági célokra kívánja fordítani. A különleges lexikonra azonban valószínűleg még jó ideig várniuk kell a Potter-rajongóknak, ugyanis Rowling szavai szerint „meglehetősen időigényes munkáról van szó”.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.