Itt a lehetőség egy kis időutazásra

WA

2012. augusztus 2., csütörtök 08:44, frissítve: csütörtök 10:56

Hatodszor rendez reneszánsz napokat Várpalota: péntektől vasárnapig jelmezes felvonulással, fáklyás vársétával, ügyességi játékokkal, népi játszótérrel és táncelőadással várják a közönséget.

A Végvári Reneszánsz Napok programsorozata pénteken 17 órakor kezdődik a város elöljáróságának és polgárainak reneszánsz jelmezes felvonulásával, zászlóforgatókkal, a Szelindek zenekar kíséretében, végvári vitézek oltalmával. 20 órától Kovács Márton és Gálber Attila A Makrancos hölgy című táncjátékát láthatja a közönség az Alba Regia táncegyüttes előadásában a Thury-vár udvarán.

Szombaton délután háromtól népi játszótér, interaktív történelmi játszóház és kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket, majd többek között fegyveres bemutató, kamarazene, fáklyás várséta és tűzzsonglőr-produkció szerepel a programban.

Vasárnap reggel kilenckor elöljáróik vezetésével a városrészek reneszánsz ügyességi játékokban mérik össze erejüket, tízkor reneszánsz mise lesz a katolikus templomban, délután háromtól pedig szórakoztató programok sora kezdődik.

A Végvári Reneszánsz Napok Várpalota egyik kiemelt rendezvénye, melyet a Szindbád Nonprofit Kft. rendez meg. Korábban Mátyás, az igazságos címmel tartották, tavaly óta viseli a Végvári Reneszánsz Napok elnevezést – mondta Budainé Wimmer Krisztina művelődésszervező.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.