Jockey Ewing visszatér

Tölgyesi Gábor

Tölgyesi Gábor

2011. december 11., vasárnap 17:05, frissítve: szombat 14:49

A TNT tévécsatorna megrendelésére októbertől forog a Dallas újabb évada. Jockey Ewing olajmágnás szerepében ismét Larry Hagman lesz látható, aki 2002-ben a szervadományozást népszerűsítette Magyarországon.

Várhatóan 2012 nyarán mutatja be a TNT csatorna a Dallas újabb tíz epizódját a távirati iroda híre szerint. A forgatás októberben kezdődött, a tervek szerint január végéig tart. A gátlástalan olajmágnás, Jockey szerepében az idén nyolcvanéves Larry Hagman tér vissza.


Öccsét, Bobbyt ismét Patrick Duffy alakítja, Jockey volt feleségeként Linda Gray is látható lesz az új Dallas-szériában. Az új évad a South Fork-i birtokon élő milliomoscsalád legifjabbjai mellett azt is bemutatja, milyen változások történtek az elmúlt két évtizedben Dallas metropolisában.

Forrás: TNT


Az eredeti Dallas-sorozat 1978 és 1991 között volt látható Amerikában, Magyarországon először a kilencvenes években vetítették. Hihetetlen népszerűségére jellemző, hogy az 1980-ban bemutatott, Ki lőtte le Jockey Ewingot? című epizódot 350 millió tévénéző látta világszerte – ezzel minden korábbi televíziós sikert felülmúlt.

A siker egyik kulcsa volt az érdekeiért bárkin átgázoló, arrogáns olajmágnás, J. R. Ewing karaktere. (Aki a magyar szinkronkeresztségben vált Jockey-vá.) Jockey és megformálója, Larry Hagman között valójában egy közös vonás volt: a színművész is – akárcsak a gonoszkodó olajmágnás minden Dallas-epizódban – gyakran nyúlt a whiskey-s pohár után. Évtizedekig tartó alkoholizálása után 1995-ben májátültetés mentette meg az életét.

Hagman többször járt Magyarországon, 2002 tavaszán a szervadományozást népszerűsítendő érkezett Budapestre feleségével, Maj Axelson svéd divattervezővel, akivel 1954 óta él együtt. Nagy érdeklődést kiváltó sajtótájékoztatón vallott egykori alkoholfüggőségéről, színészi karrierjéről, valamint szakmai pályafutásánál is fontosabbnak tartott humanitárius tevékenységéről.

Forrás: TNT


Az amerikai kormány szervadományozási tanácsadói posztján túl sokáig Larry Hagman töltötte be a dohányzásellenes kormányszervezet elnöki tisztét, a Susan G. Komen mellrákalapítvány mellett a napenergia hasznosításának támogatója is.

Apja ügyvédként dolgozott egy nagy olajvállalatnál, amelynél a színművész tinédzserként vállalt munkát. Itt szerzett tapasztalatait jócskán kamatoztatta, már ami a Dallast illeti – az ismert színpadi színészt a tévésorozat tette sztárrá. (Igaz, Hagman szerint az olajmágnások az életben sokkal gonoszabbak és könyörtelenebbek, mint Jockey a Dallasban.) Hagman befektetőként több millió dollárt bukott az olajiparban.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.