Jönnek az előadó-művészeti pályázatok

Grund

2012. június 6., szerda 17:45, frissítve: szerda 18:12

Várhatóan a jövő héten megjelennek a 2012. évi előadó-művészeti pályázatok; az úgynevezett VI. kategóriába sorolt független társulatok és a II. kategóriába sorolt zenekarok és énekkarok számára kiírják a pályázatokat, és a kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatása is lehetővé válik.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere június 6-án a tárca előadó-művészeti pályázatainak mihamarabbi meghirdetése érdekében több pályázatot mentesített a kötelezettségvállalási moratórium alól, és jóváhagyta a kiírásokat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kultúráért felelős államtitkársága szerdán.

Mint írják, a miniszter döntésének köszönhetően elhárult minden adminisztratív akadály a pályázatok meghirdetésének útjából. Így lehetővé vált az úgynevezett VI. kategóriába sorolt független társulatok, a II. kategóriába sorolt zenekarok és énekkarok számára kiírandó pályázatok megjelentetése, valamint a kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatása. A pályázati felhívások várhatóan a jövő héten jelennek meg a www.nka.hu, a www.eloadomuvesztiiroda.hu és a www.kormany.hu oldalon.

Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár korábban elmondta, hogy az előadó-művészeti szervezetek számára kiírandó pályázatok előkészítését elvégezték, és kiírásuk már meg is történhetett volna, ám a Széll Kálmán-terv kiterjesztése keretében megvalósítandó egyes intézkedésekről szóló kormányhatározat az Emmi számára mintegy 6,7 milliárd forintos zárolást rendelt el, amelynek végrehajtása zajlik.

A tárca által összeállított zárolási javaslatban a pályázati keret – mintegy egymilliárd forint – nem szerepel ugyan, de a zárolási javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztériumnak jóvá kell hagynia. A jóváhagyás megszületéséig pedig az Emminél kötelezettségvállalási moratórium van érvényben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.