Jótékonysági árverés hazai dizájnerek munkáiból

Son

2015. május 2., szombat 09:28

Május 7-én vásárral egybekötött jótékonysági aukciót szervez a Design Aid az Igazgyöny Alapítvány megsegítésére, amelyet érintett a Buda-Cash bedőlése. Ötven neves tervező állt a jó ügy mellé.

A Design Aid program lényege, hogy a rehabilitációs művészeti műhelyek professzionális tervezőkkel együttműködve, piacképes és magas minőségű dizájntárgyakat hozzanak létre. Ezzel a megközelítéssel a műhelyek nem adományt kérnek, hanem piaci alapú, fenntartható működési modellt tudnak kialakítani. A Design Aid, az Art Aid hálózat tagjaként, ebben a folyamatban kívánt segíteni vásárok szervezésével és a tárgyak bemutatásával. A Design Aid Igazgyöngy eseményt, amelynek arca az X-Faktorból ismert Horányi Juli jelmez- és díszlettervező, a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásával és integrációjával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány megsegítésére hívták életre.

Ötven tervező csatlakozott a Design Aid felhívásához. Mások mellett Lantos Judit porcelántervező, Rutkai Bori médiaművész, énekesnő, Szemző Zsófi képzőművész, Lublóy Zoltán kerámiatervező, Mihályffy Anna ékszertervező, a Romani Design és Wild Judit ékszertervező munkáira is lehet licitálni május 7-én este hattól a az Andrássy úti MagNet Közösségi Házban. A felajánlott tárgyak között van két táska is, amelyeket az Igazgyöngy Alapítványban alkotó gyerekek terveztek és az anyukájuk hímzett ki gobelin hímzéssel. Az esemény fő szervezője, Szabó Eszter Ágnes képzőművész, a Nagymamám Zalai Imréné találkozása David Bowie-val című falvédő alkotója, aki szerint nem egyszeri segítségre, hanem folyamatos dizájn-gondolkodásra van szükség.

– Fontos, hogy valós igényekre szabott tervezési folyamatok induljanak el, a piacképes termékek előállításán keresztül segítve az egyes alapítványok és csoportok életben maradását, fejlődését, épülését és társadalmi integrációját. Mi abban tudunk és szeretnénk segíteni, hogy ezek a termékek megtalálják a csatornákat a készítők és vásárlók között, hogy láthatóvá és ismertté váljanak – fogalmazott.

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.