Jubilál a Vámpírok bálja

Son

2012. augusztus 1., szerda 15:10, frissítve: szerda 16:30

Szeptember elején 175. alkalommal játsszák a Vámpírok bálját a Pesti Magyar Színházban.

A Vámpírok bálja című musicalt Magyarországon, 2007 nyarán a Simon Edit producer vezette PS Produkció mutatta be. Roman Polanski 1967-es filmjének zenés színpadi változatát 1997-ben mutatták be Bécsben, az előadást azóta több millió néző látta világszerte. A kultusz övezte zenés darabot Bécs után Stuttgartban, Hamburgban, a Broadwayn, Varsóban, 2006-ban Tokióban, Obernhausenben, Berlinben, majd ismét Stuttgartban ünnepelhették. 2007-ben Budapestre új változatban jutott el a musical Cornelius Baltus rendezésében.

 

A kezdetek óta főszereplője a produkciónak Egyházi Géza, akit nemzetközi viszonylatban is az egyik legjobb Krolock grófként tartanak számon. Komoly szakmai elismerésnek számít, hogy a budapesti Vámpírok bálja társulatából mostanáig 27 pályakezdő művész kapott külföldi szerződést a produkcióban nyújtott teljesítménye alapján. Szeptember 7-én tartják a Vámpírok bálja jubileumi, 175. előadását a Pesti Magyar Színházban, az előadás közel két héten keresztül lesz látható a Hevesi Sándor téri teátrumban.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.