Kányádi Sándorral indul a Versek szódával új évada

Grund

2013. szeptember 17., kedd 15:38

A Versek szódával című sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében, és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. Az új évad szerdán veszi kezdetét, Kányádi Sándorral.

A Versek szódával, rövid kihagyással, már két éve jelen van a magyar kulturális életben. A Kultúrvonal Produkciós Iroda és a Magyar Írószövetség 2011 decemberében indította útjára az irodalmi estsorozatot. Eddig Lackfi János, Iancu Laura, Szálinger Balázs, Tóth Krisztina, Térey János, László Noémi, Győrffy Ákos, Kiss Judit Ágnes és Végh Attila szerepeltek benne.

Szerdán, szeptember 18-án pedig elindul az új, 2013–2014-es évad, amelynek első vendége Kányádi Sándor lesz. Őt követi Oravecz Péter (október 16.), Muszka Sándor (november 20.), Csukás István (december 18.), Szentmártoni János (január 15.), Szálinger Balázs (február 19.), Kiss Judit Ágnes (március 19.), Bereményi Géza (április 16.), Lackfi János (május 21.) és az ő művészvendégeik.

A költőket a házigazda, Lázár Balázs faggatja életükről, művészetükről, passzióikról, miközben szódát szürcsölgetnek és váratlan eseményekbe sodródnak. Egy-egy ilyen alkalommal maguk a nézők is részeseivé válhatnak ezeknek a produkcióknak. A repertoár ezúttal is sokszínű lesz: zene, vetítés, tánc, performance és persze versek minden mennyiségben.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.