Kányádi Sándorral indul a Versek szódával új évada

Grund

2013. szeptember 17., kedd 15:38

A Versek szódával című sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében, és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. Az új évad szerdán veszi kezdetét, Kányádi Sándorral.

A Versek szódával, rövid kihagyással, már két éve jelen van a magyar kulturális életben. A Kultúrvonal Produkciós Iroda és a Magyar Írószövetség 2011 decemberében indította útjára az irodalmi estsorozatot. Eddig Lackfi János, Iancu Laura, Szálinger Balázs, Tóth Krisztina, Térey János, László Noémi, Győrffy Ákos, Kiss Judit Ágnes és Végh Attila szerepeltek benne.

Szerdán, szeptember 18-án pedig elindul az új, 2013–2014-es évad, amelynek első vendége Kányádi Sándor lesz. Őt követi Oravecz Péter (október 16.), Muszka Sándor (november 20.), Csukás István (december 18.), Szentmártoni János (január 15.), Szálinger Balázs (február 19.), Kiss Judit Ágnes (március 19.), Bereményi Géza (április 16.), Lackfi János (május 21.) és az ő művészvendégeik.

A költőket a házigazda, Lázár Balázs faggatja életükről, művészetükről, passzióikról, miközben szódát szürcsölgetnek és váratlan eseményekbe sodródnak. Egy-egy ilyen alkalommal maguk a nézők is részeseivé válhatnak ezeknek a produkcióknak. A repertoár ezúttal is sokszínű lesz: zene, vetítés, tánc, performance és persze versek minden mennyiségben.

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.