Kerényi: Meggyilkolt embernek érzem magam

MN

2017. november 13., hétfő 21:53, frissítve: hétfő 22:25

A színházban „a lelkünkkel és a testünkkel dolgozunk”, így bárminek lehetne szexuális töltete – így védekezett az ATV-nek adott esti interjújában a több egykori beosztottja által szexuális zaklatással vádolt Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínháznak a botrány kirobbanása óta kirúgott rendezője. Kerényi a műsorban tagadta bűnösségét, a műsorvezető kérdésére, hogy erkölcsi értelemben követett-e el bűnt, Kerényi határozott nemmel válaszolt.

Szerinte egy zsarnoki színház nem lehetne az egyik legsikeresebb színház tizenhét éven át, nem adhatna jó fizetéseket, aki pedig azt mondja, hogy rettegésben élt, az nem vett részt a sikerekben.

Bevallotta, hogy volt, hogy egy vállfa feszítővasával ütötte egy táncosát, és volt, akinek ceruzát dugott a szájába. Előbbire állítása szerint azért volt szükség, mert a színész elkésett, a ceruzát pedig azért kellett szájba dugni, hogy így ösztönözze a színészt arra, hogy jobban ki tudja énekelni az R hangzókat.

Elismételte, hogy nagyon sajnálja, ha bárki úgy érzi, hogy ő megbántotta, de állította, hogy a felsorolt esetek legfeljebb apai feddések voltak, azokban semmi szexuális tartalom nem volt. Egyúttal tagadta, hogy bárkinek fogdosta volna a nemi szervét.

Arra a kérdésre, hogy a botrány kirobbanása után minek érzi magát, úgy válaszolt, „meggyilkolt embernek érzem magam”.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.