Kerényi: Meggyilkolt embernek érzem magam

MN

2017. november 13., hétfő 21:53, frissítve: hétfő 22:25

A színházban „a lelkünkkel és a testünkkel dolgozunk”, így bárminek lehetne szexuális töltete – így védekezett az ATV-nek adott esti interjújában a több egykori beosztottja által szexuális zaklatással vádolt Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínháznak a botrány kirobbanása óta kirúgott rendezője. Kerényi a műsorban tagadta bűnösségét, a műsorvezető kérdésére, hogy erkölcsi értelemben követett-e el bűnt, Kerényi határozott nemmel válaszolt.

Szerinte egy zsarnoki színház nem lehetne az egyik legsikeresebb színház tizenhét éven át, nem adhatna jó fizetéseket, aki pedig azt mondja, hogy rettegésben élt, az nem vett részt a sikerekben.

Bevallotta, hogy volt, hogy egy vállfa feszítővasával ütötte egy táncosát, és volt, akinek ceruzát dugott a szájába. Előbbire állítása szerint azért volt szükség, mert a színész elkésett, a ceruzát pedig azért kellett szájba dugni, hogy így ösztönözze a színészt arra, hogy jobban ki tudja énekelni az R hangzókat.

Elismételte, hogy nagyon sajnálja, ha bárki úgy érzi, hogy ő megbántotta, de állította, hogy a felsorolt esetek legfeljebb apai feddések voltak, azokban semmi szexuális tartalom nem volt. Egyúttal tagadta, hogy bárkinek fogdosta volna a nemi szervét.

Arra a kérdésre, hogy a botrány kirobbanása után minek érzi magát, úgy válaszolt, „meggyilkolt embernek érzem magam”.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.