Kerényi Miklós Gábor: Az én generációmnak teljesen hétköznapi dolog volt a fenekelés

MN

2017. november 8., szerda 23:23, frissítve: csütörtök 09:13

Semmilyen típusú megalázás ebben nem volt – jelentette ki Kerényi Miklós Gábor az RTL Klub Híradójának azzal kapcsolatban, hogy kiderült, vállfával fenekelte el egyik színészét. 

Hozzátette, hogy ennek különös jelentősége nincs, nem a fájdalomokozás volt a lényeg, és maga Maros Ákos is elismerte, hogy nem történt szexuális zaklatás. Kitért arra is: az ő nemzedékének az, hogy „a fenekére kapott egyet a szüleitől, az edzőjétől vagy a tanártól az iskolában”, teljesen hétköznapi dolog volt. A tánccsoportokban ma is létezik avatás – fogalmazott.

Ismert, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetőjét és volt főigazgatóját, Kerényi Miklós Gábort hétfőn név szerint is megnevezte Maros Ákos egykori színész, táncos és műsorvezető, mint aki zaklatta őt. A színház ezt követően közölte: a továbbiakban nem tart igényt a nyugdíjba vonulását vasárnap bejelentő „Kero” munkájára.

A volt főigazgató ezek után a Facebookon kért bocsánatot Marostól és mindazoktól, akik hasonló történetekkel álltak a nyilvánosság elé, ám ezt az áldozat nem fogadta el.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.